Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kruidenverkoopdag

1 mei 2022 @ 10:00 - 17:00

Gratis

De gehele dag kan je gratis komen rondkijken naar de kruiden in onze tuin.

Een ruim assortiment is te koop in pot, vooral doorlevende planten. Eénjarigen zijn er pas als de grond voldoende is opgewarmd. Tot het assortiment behoren de klassieke kruiden  maar ook minder gekende kruiden, eetbare bloemen, doorlevende groenten en bessenstruiken. Het gaat vooral om planten die thuishoren in een zelfvoorzienende en dus eetbare tuin. Hiertoe behoren uiteraard ook medicinale kruiden.

Er zal ook biologisch plantgoed alsook biologische zaden (beperkt sortiment) te koop worden aangeboden. Biologisch plantgoed is niet zo eenvoudig te vinden, daarom hebben we dit erbij genomen op de Kruidenverkoopdag. Het sortiment is heel uitgebreid, en bevat zowat alle courante groenten: tomaten in soorten, paprika in soorten, pompoenen, komkommer, kolen in soorten, verschillende slasoorten, selder, peterselie, mais, warmoes …

Gratis rondleidingen

Gedurende deze dag organiseren we drie rondleidingen. Deze gratis rondleidingen worden begeleidt door Greet de Wandel, expert in kruiden. Zij zal doorheen onze tuin gaan en de kruiden die je tegenkomt bespreken. Wat het nut is van longkruid, wat je kan doen met kleefkruid, waarom brandnetels ongelooflijk belangrijk zijn in het voorjaar …

Elke rondleiding duurt ongeveer een uur en is beperkt tot 20 personen. Omdat er op 1 mei heel veel mensen langskomen, moet je inschrijven voor de rondleidingen.

Uren

De rondleidingen gaan verspreid over de dag door:

  • Rondleiding 1: 10u
  • Rondleiding 2: 11u30
  • Rondleiding 3: 14u

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar [email protected]. Zeg welke rondleiding je graag volgt, indien je bij de eerste 20 bent krijg je een bevestiging.

Gegevens

Datum:
1 mei 2022
Tijd:
10:00 - 17:00
Kosten:
Gratis
Site:
https://yggdra.be/kruidenverkoopdag/

Organisator

Yggdrasil
Telefoon
016/ 82 45 37
E-mail
yggdra@telenet.be
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Yggdrasil
Vissenakenstraat 381
Tienen, 300 België
+ Google Maps
Telefoon
016/ 82 45 37
Bekijk de site van Locatie

Plaats een reactie