Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Pesticide Action week

20 maart 2022 - 30 maart 2022

Gratis

Tijdens de eerste tien dagen van de lente, 20 tot en met 30 maart, vindt de internationale Pesticide Action Week plaats. Dit is ook de week waarin het spuiten van bestrijdingsmiddelen weer van start gaat. Een goed moment om van ons te laten horen. Wij willen samen met andere groenorganisaties laten zien dat het ook zonder gif kan!

Waarom vinden wij dit belangrijk?

Nederland is in de EU koploper in het gebruik van voor mens en milieu veelal giftige stoffen. De lente is het moment dat het spuiten van pesticiden wordt hervat. Deze actieweek laat Europa zien dat veel organisaties en burgers af willen van giftige chemicaliën. Elk jaar organiseren honderden burgers, verenigingen, boeren en gemeentes een breed scala aan evenementen. Zoals workshops, rondleidingen, filmvertoningen, kooklessen met biologische groente en veel meer.

Kijk voor het hele aanbod op de website van de Pesticide Action Week.

Niet alleen in de landbouw, maar ook de tuin kan er veel impact gemaakt worden. Een tuin is een klein ecosyteem. En wanneer er balans is zijn het kleine oases waar de natuur kan floreren. Daarom willen wij in deze week extra aandacht besteden aan het verhogen van de biodiversiteit en de alternatieven van bestrijdingsmiddelen op de tuin.

Hoe kan je helpen? Tips:

 • Stop met het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen op de tuin. Mocht je toch plaagdieren of onkruid willen bestrijden, gebruik dan ecologische middelen of zet natuurlijke vijanden in.
  • Tips hoe je dit kunt aanpakken vind je op onze Plaagdieren pagina.
 • Gebruik biologische planten, zaden, aarde en compost. Planten die je koopt bij winkelcentra en tuincentra bevatten veelal schadelijke middelen, ook als er ‘Bee-friendly’ op staat.
  Zie onderaan onze kortingen voor AVVN leden voor enkele biologische aanbieders.
 • Gebruik geen kunstmest, maar biologische compost. Of nog beter; maak je eigen compost!
 • Plant inheemse nectarplanten als voer voor bijen, vlinders en hommels.
  Goede opties zijn biologische echinacea, klaproos, klimop, lavendel, look-zonder-look, paardebloem, phacelia, tijm, vlinderstruik, zonnehoed en veel meer.
 • Ben je al bekend met natuurlijk tuinieren? Geweldig! Dit is het moment om je kennis te delen. Organiseer een workshop, doe een challenge met je vrienden of collega’s, houd een filmavond of deel je tips en foto’s op social media.
  • Post je iets op Social media? Gebruik dan #PesticideActionWeek.
  • Hulp nodig? Volg het stappenplan in onderstaande Organizer Guide.

Gegevens

Begin:
20 maart 2022
Einde:
30 maart 2022
Kosten:
Gratis
Site:
https://www.avvn.nl/over-avvn/nieuws/pesticide-action-week

Locatie

internationaal

Plaats een reactie