Over de Biotuinwijzer

De Biotuinwijzer is een website vol met groene adresjes, webshops, evenementen, boeken, links en blogposts, ter inspiratie voor een natuurvriendelijke tuin, balkon of dakterras. Je vindt er bijvoorbeeld een heleboel kwekerijen, tuinderijen, historische tuinen, proef- en pluktuinen in Nederland en Vlaanderen die, in meer of mindere mate, natuurvriendelijk te werk gaan.

De Biotuinwijzer is ontstaan toen ik in 2018 de mogelijkheid kreeg om voor het eerst zelf een tuin aan te leggen – zie de foto’s bovenaan de pagina’s voor het resultaat. 😊

Op zoek naar kwekerijen waar planten met zorg en aandacht worden gekweekt, besloot ik om deze plekken in een handig overzicht in kaart te brengen. Zo ontstond de Biotuinwijzer: een website vol met informatie voor mensen die houden van (eetbaar) groen: op het balkon, dakterras en in de tuin, of gewoon om te bezoeken, in rond te lopen en van te genieten.

Met veel dank aan Jethro voor de technische ondersteuning en aan Maarten, mijn assistent! 🙂 Ben je benieuwd naar wie wij zijn, hoe we tuin en/of balkonieren en waarom we ons inzetten voor de Biotuinwijzer?

Lees hier ons verhaal!

In 2022 hebben Marissa en Suzanne zich tijdelijk bij ons kleine team gevoegd. Marissa heeft onze Instagram account opgestart, en Suzanne hielp met de database. Super lief en fijn! 💚

Mijn dank gaat ook uit naar mijn vriendin Alex, die de mooie tekeningen voor de Biotuinwijzer heeft gemaakt.

Verder aan Madelon Oostwoud en Hans van Eekelen (auteurs van mooie tuinier boeken, te vinden onder de ‘boeken‘ tab). Aan Madelon voor haar tekstuele bijdrage en tips tijdens de opstartfase, en aan Hans voor het beschikbaar stellen van zijn verzameling van honderden adressen en nuttige links, resultaat van vele jaren verzamelwerk. Deze adressen worden momenteel aan de Biotuinwijzer toegevoegd.

De kaart van de Biotuinwijzer is nog niet (en wordt misschien wel nooit? 🙂) compleet. De nadruk binnen Nederland ligt op de regio’s waar ik bekend mee ben: Amsterdam en Utrecht. Daarom ben ik dankbaar voor elke aanvulling die ik krijg!

Wil je contact met ons opnemen? Klik dan hier!

Informatie over hoe we plekken selecteren en categoriseren vind je hier.

Groetjes,

Sasa