Hongaarse koolrabi soep

Een recept van mijn moeder, een soep uit mijn jeugd. Ingrediënten 2 koolrabi’s, geschild en in blokjes handvol peterselie, fijn gesneden 1 eetlepel bloem 1 glaasje melk olijfolie zout Recept …

Lees meer

Soep met palmkool, aardappel en linzen

Een recept van Paul. Een heerlijke, smaakvolle, en gezonde soep! Ingrediënten 1 prei, in ringen 12 palmkool bladeren, nerven verwijderd en in stukjes gescheurd 3 aardappelen, geschild en in blokjes …

Lees meer

Lasagne met palmkool pesto en mozzarella

Een heerlijke, voedzame lasagne met palmkool en mozzarella. Tip Je kan de palmkool pesto ook met pasta eten. Heel lekker met gnocchi bijvoorbeeld! Ingrediënten 300 g (10 stuks) verse lasagne …

Lees meer

Geperste salade van wilde planten

Dit recept komt uit het boek Eten en drinken met wilde planten van Laurette van Slobbe. Ingrediënten olijfolie wijnazijn zout & peper wilde groentes, zoals: witte doveneteltopjes, melganzenvoet, jonge stokroosbladeren, …

Lees meer

Brandnetelrisotto

Een heerlijke risotto, van Italiaans recept. Verrassend, voedzaam en ook nog eens heel gezond. Ingrediënten 320 g arborio rijst 400 g brandnetels 30 ml extra vierge olijfolie 50 ml witte …

Lees meer

komkommercoctail met komkommerkruid

Komkommercocktail met komkommerkruid

Dit recept komt uit het boek van Anna Koster, Bloemen met smaak, aangevuld met de uitleg over hoe je zelf ijsthee maakt. Supersimpel en fris! Ingrediënten Theezakje(s) naar keuze 1 komkommer …

Lees meer