Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dag van de paardenbloem

24 april 2022

De laatste zondag van april is vanaf 2020 door het leven gegaan als de Dag van de Paardenbloem.

Met gebundelde krachten lanceren Taraxacum Nederland en Stichting Herbarium Frisicum,  gezamenlijk de derde editie van de Nationale Dag van de Paardenbloem.

Deze doodgewone plant die sinds vele jaren altijd als stiefkind van de Flora werd beschouwd wordt nu eindelijk volwassen. De paardenbloem die bijna overal voorkomt en met zijn penwortel vastzit in allerlei habitats. Ook in de stedelijke gebieden zit deze plant tussen de stenen en het trottoir. Kortom dus een veelzijdige en bijzondere soort met Stadse fratsen. We gaan deze veelzijdige plant landelijk onder de aandacht brengen. We roepen iedereen die dag op foto’s van paardenbloemen te maken en met ons te delen via #dagvanpaardenbloem op social media.

Helaas komt de paardenbloem steeds minder voor en zijn de vele soorten dramatisch verdwenen en/of nooit vastgesteld. Vroeger kwamen er in de bloeiende gele weilanden meer dan 60 soorten voor maar nu sterk afgenomen tot maar enkele soorten.

We moeten stoppen met dat oeverloze maaien van de bermen en weiden en de paardenbloem weer alle ruimte geven! Ook zeer belangrijk voor de insecten en de weidevogels.

De paardenbloem komt er qua reputatie tamelijk bekaaid af. Volledig onterecht, want het is niet alleen een veelzijdige, maar ook een gezonde geneeskrachtige plant. Tijd, vonden de initiatiefnemers, om de paardenbloem de aandacht te geven die het verdient!

Kijk voor evenementen op deze dag op: https://www.taraxacumnederland.nl/dag-van-de-paardenbloem

Gegevens

Datum:
24 april 2022
Site:
https://www.taraxacumnederland.nl/dag-van-de-paardenbloem

Organisator

Taraxacum Nederland & Stichting Herbarium Frisicum

Locatie

internationaal

Plaats een reactie