Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Groene Plantenmarkt

26 maart 2023 @ 11:00 - 16:00

Gratis

Drie duurzame Almeerse kwekers organiseren dit jaar voor het eerst De Groene Plantenmarkt. Een Groene markt met een hoofdletter want alle planten zijn gekweekt zonder kunstmest en zonder bestrijdingsmiddelen!

StadsBomerij, fruitbomenkwekerij uit Almere, verkoopt de laatste fruitbomen en fruitstruiken van dit seizoen. Kwekerij de Arend komt uit Almere Oosterwold met biologische rozen van de Bierkreek, haar duurzaam gekweekte planten, Bio Kultura producten en zaden van de Zaderij. Kwekerij de Eenvoud brengt haar bijenplanten mee die ze kweekt in Almere Buitenvaart. Ze zijn alledrie aangesloten bij Wilde Weelde, een vakorganisatie die staat voor milieubewust werken vanuit een ecologische visie aan een natuurrijke omgeving.

Ook hebben ze een aantal groene collegakwekers uitgenodigd. Kwekerij Stekkers komt met planten voor de eetbare tuin en voedselbos. Groene Takken is er met boomstammetjes met eetbare paddestoelen. Kruiderij Hof van Eeden verkoopt haar kruiden en kruidenproducten en Bloemoloog heeft een groot assortiment biologische zomerbollen. Tuinjoop komt met zaden en boeken. Lex Roeleveld van Heg & Landschap komt met producten van hazelaar, zoals bonenstaken en rijshout, lokaal geoogst in een oud hakhoutbos wat weer opnieuw in beheer is genomen.

Madelon Oostwoud is schrijfster van de bestsellers Een kleine eetbare tuin, Voedselbos en Voedselbosrand. Zij geeft verdeeld over de dag korte lezingen over drie onderwerpen; een kleine eetbare tuin, wat is dat en hoe doe ik dat; voedselbos, wat is dat en wat kan ik ermee; voedselbosrand, wat is dat en hoe maak ik dat.

Gegevens

Datum:
26 maart 2023
Tijd:
11:00 - 16:00
Kosten:
Gratis
Site:
https://groenvandaag.nl/de-groene-plantenmarkt-zondag-26-maart/

Organisator

StadsBomerij & Tuinderij de Arend
Telefoon
06 12845500
E-mail
info@stadsbomerij.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Plantenmarkt
Pieperweg 17
Almere, 1349 GJ
+ Google Maps

Plaats een reactie