Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Eindejaars Plantenjacht

25 december 2021 - 4 januari 2022

FLORON organiseert deze winter voor de achtste maal de Eindejaars Plantenjacht in een ogenschijnlijk onmogelijk periode: midden in de winter. Van Kerst tot 3 januari gaan plantenliefhebbers overal in Nederland op zoek naar bloeiende planten. We zijn benieuwd hoeveel verschillende planten er dan nog in bloei staan en welke bloeiende plant het meest wordt gezien. Jij kunt ook meedoen!

We verwachten deze winter aardig wat bloeiende planten te vinden. Het gaat dan bijvoorbeeld om soorten die bij het uitblijven van serieuze nachtvorst de bloei nog wat weten te rekken of om soorten die het hele jaar door bloeiend te vinden zijn. En als het weer echt meezit dan beginnen voorjaarsbloeiers al te bloeien op zonnige en beschutte plekken, zoals we in eerdere jaren hebben gezien.

Doe mee! De regels zijn eenvoudig:

  • Kies een moment van 25 december (Eerste Kerstdag) t/m 3 januari, met goed weer voor een wandeling.
  • Noteer gedurende één uur alle wilde en verwilderde planten die in bloei staan (geen tuinplanten). Je hoeft geen aantallen te noteren. Gebruik de zoekkaart hiernaast om planten op naam te brengen.
  • Geef de resultaten door aan FLORON. Laat ook zien wat je gevonden hebt op Twitter met #plantenjacht. En deel je mooiste foto’s op onze Facebook-pagina of die van jezelf. Zo maak je andere natuurliefhebbers enthousiast om ook mee te doen.

Verbeter je plantenkennis

Amsterdams florist Hanneke Waller maakte een presentatie met 139 dia’s over de plantenjacht waarin alle algemene winterbloeiers staan uitgelegd. Download de presentatie (pdf, 17 MB).

Winterbloeiers herkennen

De FLORON’s Eindejaars Plantenjacht werd opgezet met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Fondsen KNNV, Van der Hucht de Beukelaar Stichting en Dinamofonds.

   

Gegevens

Begin:
25 december 2021
Einde:
4 januari 2022
Site:
https://www.floron.nl/plantenjacht

Locatie

door heel Nederland en België

Plaats een reactie