Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Informatieochtend jaaropleiding eetbare wilde planten

2 juli 2022 @ 11:00 - 13:00

Begin september start de jaaropleiding eetbare wilde planten van In Het Wilde Weg. Verbinding met de natuur is een belangrijk aspect in deze opleiding. Elf maanden lang duiken we in de wereld van het wildplukken. We gaan op excursie naar verschillende natuurgebieden in Noord Nederland, wildplukken en koken op het kampvuur met wilde planten en paddenstoelen. Ook de geneeskrachtige werking van planten en paddenstoelen wordt behandeld. De jaaropleiding bestaat uit praktijkdagen en theorielessen. De theorieles wordt gegeven in Drenthe in de omgeving van Gasselte, daarnaast is het mogelijk om deze online te volgen zodat de opleiding voor mensen uit het hele land toegankelijk is.

Steeds meer mensen in Nederland tonen belangstelling voor een gezonde leefstijl waar voeding en beweging belangrijke onderdelen van zijn. Leah en Tim zien steeds meer interesse ontstaan voor wildplukken en de gezonde stoffen die planten bevatten. Tijdens de jaaropleiding  wordt veel aandacht besteed aan het plukken met respect voor de natuur. Leah adviseert de cursisten om wilde planten in hun eigen tuin te laten groeien en zo te zorgen voor meer biodiversiteit. Hier profiteer je niet alleen zelf van maar ook de bijen en andere insecten.

Om een indruk te krijgen van de jaaropleiding en om elkaar te leren kennen, organiseren wij een vrijblijvende informatieochtend in de buurt van Gasselte. Tim en Leah vertellen wat je allemaal kunt verwachten tijdens de opleiding. Verder is er tijd om elkaar te ontmoeten en te genieten van een hapje en een drankje met eetbare wilde planten. Heb je belangstelling voor eetbare wilde planten en wil je deze in de verschillende jaargetijden leren herkennen meld je dan aan voor deze informatieochtend.

Locatie: buiten bij een kampvuur in de omgeving van Gasselte, exacte locatie volgt na aanmelding
Vooraf opgeven bij Leah Groeneweg, [email protected] of tel.nr. 06-14136734

Organisator

In Het Wilde Weg
Telefoon
+31 6 14136734
E-mail
info@inhetwildeweg.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

In Het Wilde Weg
Gieterweg 20
Gasselte, 9462 TE
+ Google Maps
Telefoon
06 40148237
Bekijk de site van Locatie

Plaats een reactie