Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

gratis Lezing: wat is Biologisch-Dynamisch tuinieren? – De Tuinen van Westerpark

9 april 2022 @ 15:00 - 16:30

Gratis

Marjolein Toonen, een zeer ervaren en gediplomeerd tuinster, actief lid bij IVN Amsterdam en tevens voorzitter van de enige Biologisch-Dynamische tuinvereniging van Nederland Sloterland, komt op zaterdag 09 april van 13.00 – 14.30 een lezing geven over Biologisch-Dynamisch tuinieren in de Tuinen van Westerpark in Amsterdam.

De kerngedachte bij deze vorm van landbouw is dat een landbouwbedrijf een organische eenheid is. Dat wil zeggen dat het bedrijf een kringloop vormt. Kunstmest of gangbare bestrijdingsmiddelen worden niet gebruikt. Tuinafval wordt gecomposteerd en als bemesting gebruikt. Tuinbouw, fruitteelt, akkerbouw en veeteelt worden zo mogelijk gecombineerd.

Verder houdt de BD-landbouw rekening met invloeden vanuit de kosmos. Je zou deze visie holistisch kunnen noemen: land- en tuinbouwers, kwekers en tuiniers gaan een samenspel aan met de processen in de natuur. Ze leggen niets van bovenaf op maar bewegen mee met deze processen en maken er deel van uit. Wil je hier meer over weten? Kan je deze manier van tuinieren ook toepassen in de volkstuin?  Nieuwsgierig, kom dan naar de lezing van Marjolein!

Graag vooraf aanmelden via info@detuinenvanwesterpark.nl

Er zijn geen kosten aan deze lezing verbonden, een vrijwillige bijdrage naar draagkracht voor de Tuinen van Westerpark/IVN wordt op prijs gesteld.

Gegevens

Datum:
9 april 2022
Tijd:
15:00 - 16:30
Kosten:
Gratis
Site:
https://detuinenvanwesterpark.nl/agenda/lezing-biologisch-dynamisch-tuinieren/

Organisator

Tuinen van Westerpark
E-mail
sasaracz@gmail.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Kantine Sloterdijkermeer
Sloterdijkerweg 22
Amsterdam, 1014 CB
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Plaats een reactie