Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nacht van de Nacht

30 oktober 2021 @ 21:00 - 31 oktober 2021 @ 01:30

Nederland wordt ’s nachts steeds lichter. Het behoort tot de meest verlichte landen in Europa. Terwijl echt donkere nachten goed zijn voor mens en dier. En voor het milieu, want al dat licht kost heel veel energie.

Overal om ons heen brandt licht wanneer het donker is. Al deze bronnen zorgen samen voor ontzettend veel lichtvervuiling. Ondanks alle besparingen en moderne technieken baadt de aarde ’s nachts steeds meer in het kunstlicht. Waar je 100 jaar geleden in de stad zelfs nog ‘gewoon’ de Melkweg kon zien, is deze inmiddels verscholen voor 60% van de Europeanen en zelfs 80% van de Amerikanen. Bovendien werden kunstmatig verlichte gebieden, zoals steden, de afgelopen vijf jaar haast 10 procent helderder. Intussen groeide ook het totale oppervlak waar we het licht aan laten, met ruim 2 procent per jaar.

Daarom wordt op zaterdag 30 oktober 2021 voor de 17de keer de Nacht van de Nacht georganiseerd. Duizenden lichten gaan uit en er zijn nachtactiviteiten in alle provincies. Het doel van de nacht van de Nacht campagne is om Nederland weer wat donkerder en duurzamer te krijgen. Beter voor mens en dier en beter voor de planeet.

Schrijf je in met het hele gezin, deze nachtbeleving mag je niet missen!

.

Gegevens

Begin:
30 oktober 2021 @ 21:00
Einde:
31 oktober 2021 @ 01:30
Site:
https://www.nachtvandenacht.nl/

Organisator

Natuur- en Milieufederaties

Locatie

heel Nederland
Nederland + Google Maps

Plaats een reactie