Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nationale Viering Boomfeestdag

15 maart 2023

Gratis

Een Boomfeestdag biedt een mooie kans om kinderen en hun ouders te vertellen over de groenvisie van jouw gemeente. Tegelijkertijd geeft dit de gemeente de mogelijkheid om haar inwoners te betrekken bij het groen in hun leefomgeving. Zo kun je bijvoorbeeld het groenstructuurplan, ecologisch beheersplan of een gemeentelijk bomenplan presenteren en herkenbaar maken.

Om alle initiatiefnemers zo veel mogelijk de kans te geven om een Boomfeestdag te organiseren, passend bij de mogelijkheden tot deelname vanuit scholen en het geschikte moment om te planten, heeft Stichting Nationale Boomfeestdag besloten om met ingang van het boomplantseizoen 2021/2022 te spreken van een Boomfeestseizoen.

Het Boomfeestseizoen loopt van de feestelijke aftrap op de derde woensdag van november tot en met de daverende afsluiting op de derde woensdag van maart. Zo kan elke Boomfeestdag organisator in overleg met de deelnemende basisscholen zelf kiezen welke dag het beste uitkomt om een Boomfeestdag te vieren, want… élke boom telt!

De traditie van de Nationale Viering Boomfeestdag op de derde woensdag van maart houden we vast.

Vergeet niet om gedurende het seizoen hier je Boomfeestdag aan te melden! Jouw viering komt dan op de landelijke Boomfeestdag kaart en zo weet iedereen dat jouw gemeente een Boomfeestdag viert!

Gegevens

Datum:
15 maart 2023
Kosten:
Gratis
Site:
https://www.boomfeestdag.nl/over-ons/bomen-in-beleid

Organisator

Stichting Nationale Boomfeestdag
E-mail
info@boomfeestdag.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

door heel Nederland

Plaats een reactie