Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open Tuinendag Utrecht 2022

2 juli 2022 @ 10:00 - 17:00

€15

De Open Tuinendag Utrecht geeft geïnteresseerden een unieke gelegenheid om van bijzondere tuinen te genieten die de rest van het jaar niet toegankelijk zijn. Tijdens deze dag worden meer dan 50 bezienswaardige tuinen opengesteld.

De tuinen
Verborgen achter gevels en poorten van de historische binnenstad liggen de Utrechtse stads- en binnentuinen: groene oases van rust en vaak verrassende staaltjes tuinarchitectuur. Iedere tuin heeft een uniek karakter, of het nu gaat om grote tuinen van instellingen of kleine particuliere tuinen, verborgen hofjes en pandhoven, tuinen met een sobere architectuur, of  tuinen met beelden en vijvers.

Utrecht 900
In 2022 wordt gevierd dat Utrecht 900 jaar geleden stadsrechten kreeg, ook de Open Tuinendag wil hier aandacht aan besteden. Binnen de ommuurde stad lagen tot het einde van de 16e eeuw de immuniteiten: omsloten terreinen van kerken en kloosters met akkers, moestuinen en boomgaarden. In de loop der tijd zijn die terreinen grotendeels volgebouwd, toch zijn er nog diverse groene plekken uit deze tijd bewaard gebleven; zo maakte de tuin van Sociëteit De Vereeniging ooit deel uit van de immuniteit van St. Marie.

Passe-partout
Op de Open Tuinendag Utrecht zijn de deelnemende tuinen tussen 10:00 en 17:00 uur te bezoeken op vertoon van een passe-partout. Dit programmaboekje bevat een beschrijving van iedere locatie en een handige plattegrond met looproute. Net als vorig jaar zijn er drie looproutes uitgezet langs de tuinen. Een passe-partout kost € 15,00 per persoon en is vanaf nu verkrijgbaar in de Utrecht winkel / VVV aan het Domplein. De passe-partouts zijn ook te bestellen op de webshop van de VVV.

Gegevens

Datum:
2 juli 2022
Tijd:
10:00 - 17:00
Kosten:
€15
Site:
https://opentuinendagutrecht.nl/

Organisator

Open Tuinendag Utrecht
Telefoon
030-2769174
E-mail
info@opentuinendagutrecht.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Verschillende locaties in Utrecht
Utrecht, + Google Maps

Plaats een reactie