Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tijd voor Biodiversiteit

30 november 2022 @ 19:00 - 22:00

Tijdens deze avond delen verschillende jongerenvertegenwoordigers hun ideeën en visie voor de toekomst. Hoe zou de wereld er in 2040 uit kunnen zien? Wat is daarvoor nodig? En hoe kunnen we samen aan oplossingen werken? Het is duidelijk Biodiversi-tijd!

Naar aanleiding van de tentoonstellingen Onderkruipsels en Clara de neushoorn, waarin de veranderende waardering voor en verbeelding van dieren centraal staat, gaan ze in gesprek met het publiek over biodiversiteit en onze relatie met de natuur.

PROGRAMMA

  • 19.00: Inloop
  • 19.30: Welkom en introductie
  • 19.35: De Jonge Klimaatbeweging deelt hun langetermijnvisie
  • 19.55: De VN jongerenvertegenwoordigers schetsen het internationale speelveld en verzorgen interactieve oefening
  • 20.15: De Nationale Denktank presenteert mogelijke oplossingen
  • 20.30: Bezoek tentoonstelling en borrel, met kraampjes van de Nationale Denktank
  • 22.00: Einde en sluiting museum

JONGE KLIMAATBEWEGING

De JKB zet zich in om de stem van jongeren binnen het klimaatdebat te versterken. Samen met 70 jongerenorganisaties hebben zij een toekomstvisie geschreven, de Jonge Klimaatagenda, waarin ze je meenemen naar een duurzaam Nederland in 2040. Aan de hand van 7 thema’s beschrijven zij een natuurinclusieve, duurzame wereld, waarin klimaatrechtvaardigheid, jongerenparticipatie, inclusiviteit en empathie centraal staan. De tentoonstellingen Onderkruipsels en Clara de neushoorn laten zien dat onze relatie met de natuur niet altijd geweest is zoals het nu is; de JKB geeft je een voorproefje van een duurzame toekomst waarin het óók anders kan.

VN JONGERENVERTEGENWOORDIGERS

Binnenkort vindt de grote VN-biodiversiteitstop plaats in Canada. Waar moeten landen het over eens worden zodat we natuur wereldwijd beter kunnen beschermen? De VN-Jongerenvertegenwoordigers, die zelf in Canada zullen zijn, nemen je mee in de wondere wereld van internationale onderhandelingen over biodiversiteit.

NATIONALE DENKTANK

De deelnemers van de Nationale DenkTank presenteren hun oplossingen voor biodiversiteitsverlies in Nederland en gaan in gesprek met de aanwezigen op een infomarkt. Hun doel is om relevante partijen te verbinden en om implementatie- en uitvoeringsmogelijkheden te verkennen.

Gegevens

Datum:
30 november 2022
Tijd:
19:00 - 22:00
Site:
https://www.rijksmuseum.nl/nl/zien-en-doen/lezingen-symposia/tijd-voor-biodiversiteit

Organisator

Rijksmuseum, Jonge Klimaatbeweging, VN jongerenvertegenwoordigers en de Nationale Denktank.

Locatie

Rijksmuseum
Amsterdam + Google Maps

Plaats een reactie