Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Van Bord tot Boer – de Balie Amsterdam

14 februari 2022 @ 21:30 - 23:00

€13,50
Kunnen we tot een bestendig voedselsysteem komen dat goed is voor boeren, consumenten én het klimaat? En voeren we de dialoog over de uitdagingen die voor ons liggen wel op de goede manier?

Onze huidige voedselconsumptie en -productiepatronen lopen tegen de planetaire klippen op. We moeten richting een voedselsysteem dat werkelijk goed is voor mens en planeet, in plaats van alleen minder slecht. Hoe komen we daar en voeren we nu wel de juiste gesprekken?

De Green Deal zorgt voor een revolutionair nieuw landbouwbeleid, maar het botst in Brussel. Boeren en klimaatactivisten staan op de barricaden, maar niet zij aan zij: ze strijden voor ogenschijnlijk tegengestelde belangen. Maar zijn hun belangen wel zo tegenstrijdig?

In plaats van te kijken naar de beperkingen die boeren opgelegd worden, kunnen we ook eerst kijken naar de gewenste uitkomst: een beter menu voor de toekomst. Om vervolgens te bepalen hoe we op een duurzame manier tot deze gewenste uitkomst kunnen komen. Van bord tot boer dus, en niet van boer tot bord. Het kan immers niet zo zijn dat alleen boeren concessies moeten doen: aan een duurzame toekomst moet iedereen meewerken.

Bij deze lezing over duurzaam voedsel zijn er twee sprekers. Frederike Paasterink is een docent aan de HAS Hogeschool, gespecialiseerd in eten van de toekomst. Noelle Aarts is professor socio-ecologische interacties op de Radboud Universiteit. Samen zullen de sprekers vertellen over het duurzaam produceren van voedsel, de rol van boeren hierbij en of we daar als samenleving wel goed over praten.

Gegevens

Datum:
14 februari 2022
Tijd:
21:30 - 23:00
Kosten:
€13,50
Site:
https://debalie.nl/programma/van-bord-tot-boer-14-02-2022/

Locatie

De Balie
Kleine-Gartmanplantsoen 10
Amsterdam, 1017 RR Nederland
+ Google Maps
Telefoon
020 5535 100

Plaats een reactie