Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop ‘enten, stekken, afleggen en snoeien’

10 februari 2023

€75

Fruitgewassen tot productiviteit brengen vraagt kennis, inzicht en ervaring. De juiste rassen, de juiste onderstam, de juiste plaatsing, het juiste onderhoud en verzorging! In deze training leer je zowel de theorie als de praktijk en maak je je eigen ent om mee te nemen.

Enten wordt toegepast om de eigenschappen (bv. smaak, oogsttijd, bewaarbaarheid) van een boom te behouden. In deze workshop wordt dieper ingegaan op het hoe en waarom, wanneer wel en wanneer hoef je niet te enten. Ook hoe je het beste kunt enten komt aan bod. Je leert enten, zowel in theorie als in de praktijk, want je gaat naar huis met een eigen appel-, peren- of indien beschikbaar een tamme kastanje- of mispel-ent. Een en ander afhankelijk van beschikbaarheid.

Om-enten
We gaan in deze workshop als praktijk voorbeeld een sierappel om-enten met verschillende rassen, zodat er verschillende smaken en oogstmomenten van dit boompje komen.

Kleinfruit en hazelnoot vermeerderen
Om productiviteit van je bessen-, bramen- en frambozenstruiken te bevorderen is wat zorg nodig, zoals snoeien. Dat de takken die je weghaalt door stekken weer nieuwe planten kunnen opleveren is mooi meegenomen. Ook afleggen als vermeerdering komt aan de orde.

Taco Blom
Is Permacultuur ontwerper maar ook leraar. Hij adviseert en legt Permacultuur tuinen aan in binnen en buitenland. Hij is van kinds af aan opgegroeid met bomen, struiken en kruiden en werkt er al meer dan 25 jaar beroepsmatig mee. Dit deed hij in zowel de gangbare land- en tuinbouw als in de biologische en de laatste 14 jaar in Permacultuur. Permacultuur is voor Taco een logische stap verder; Nog meer samenwerken met de natuur, en zo een eetbaar landschap creëren.

Kosten: € 75,- inclusief thee, koffie
Aanmelden: [email protected]

Gegevens

Datum:
10 februari 2023
Kosten:
€75
Site:
https://www.tuinderijdeveldhof.nl/agenda/

Organisator

Tuinderij de Veldhof
Telefoon
+31(0)6 4938 6227
E-mail
info@tuinderijdeveldhof.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Tuinderij de Veldhof
Veldhofstraat
Joppe,
+ Google Maps
Telefoon
+31(0)6 4938 6227
Bekijk de site van Locatie

Plaats een reactie