Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zadenbeurs Reclaim the Seeds

18 maart @ 10:30 - 19 maart @ 17:30

Gratis

Reclaim The Seeds 2023 is aan het ontkiemen! In het weekend van 18 en 19 maart zal deze festiviteit zich voor de zoveelste keer manifesteren in de Fruittuin van West. In de vorm zoals we die kennen, met een zadenmarkt, lezingen en workshops. De plek voor je nieuwe zaadgoed en nog veel meer! 

Kom je #reclaimtheseedsamsterdam bezoeken? We kijken uit naar je komst! Wat praktische tips en informatie:

  • Reclaim the Seeds duurt op zaterdag van 10:30 tot 17:00. De Fruittuin sluit om 18:00. Op zondag start de markt weer om 10:30 en sluiten we Reclaim the Seeds met kampvuur en muziek (tot 20:00). Reserveer je houtovenpizza vast bij de Fruittuin van West!
  • Neem cash mee! Reclaim the Seeds bestaat dankzij donaties. Daarnaast kun je ook zaden en andere leuke dingen kopen op de markt. Aangezien je niet overal kunt pinnen, vergeet geen contant geld mee te nemen.
  • De Fruittuin van West vind je op de Tom Schreursweg 48. We raden je aan met de fiets of openbaar vervoer te komen. Aangezien sommige bezoekers ook van ver komen, parkeren bij de Fruittuin is gratis. Meer over je route? fruittuinvanwest.nl/contact/

Elk jaar organiseert Reclaim the Seeds evenementen waar het uitwisselen van zaden en informatie gecombineerd wordt met discussie over politieke thema’s, praktische workshops en lezingen over onderwerpen omtrent zaden en duurzaamheid.

De Reclaim the Seeds beweging heeft als doel het bewustzijn van de fragiele situatie van zaden te vergroten om zo bij te dragen aan de strijd voor meer biodiversiteit en een duurzamer en robuuster voedselsysteem. Door de uitwisseling van zeldzame en aparte rassen te stimuleren draagt het project hier direct aan bij. In het programma komen ook andere praktische, theoretische en politieke landbouw gerelateerde onderwerpen aan bod gespitst op decentralisatie en autonomie.

Reclaim the Seeds is ontstaan als protest tegen nieuwe EU-regelgeving voor zaden en pootgoed. Mede vanwege breed Europees verzet zijn de voorstellen door het Europees parlement weggestemd. Een andere aanleiding was de snelle overname van diverse zaadbedrijven door een klein aantal grote multinationals. Het zijn vooral chemische bedrijven die nu ook de zadenmarkt domineren.

Ook het verzet tegen patenten op gewassen en klimaatneutrale “fossiel vrije” landbouw is momenteel een speerpunt van Reclaim the Seeds. Meer achtergronden over deze onderwerpen en verslagen van de afgelopen jaren kun je vinden op www.reclaimtheseeds.nl.

De zadenmarkt en lezingen/workshops zijn op Zaterdag 18 maart van 10:30 tot 18:00 en zondag 19 maart van 10:30 tot 20:00. Hierbij gepaard een klassieke Fruittuinsfeer met live-muziek en op zondag pizza uit eigen leemoven.

Toegang tot Reclaim the Seeds is op basis van vrijwillige donatie!

Reclaim the Seeds Amsterdam wordt georganiseerd op vrijwillige basis. Door o.a. ASEED, de Fruittuin van West en de stadslandbouw organisatie Cityplot. De organisatie is dus alleen mogelijk dankzij de vele vrijwilligers en actieve deelnemers. Zowel als de donaties van de bezoekers die direct hun weg terugvinden in de eerstvolgende editie van het festival.

Wij danken bij voorbaat alle vrijwilligers en workshopgevers.

Daarnaast bedanken wij dit jaar Stichting zaadgoed & UDEA voor hun subsidie voor deze editie van Reclaim the Seeds.

 

Gegevens

Begin:
18 maart @ 10:30
Einde:
19 maart @ 17:30
Kosten:
Gratis
Site:
https://voedselparkamsterdam.nl/za-18-en-zo-19-maart-zadenbeurs-reclaim-the-seeds/

Organisator

Fruittuin van West
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Fruittuin van West
Tom Schreursweg 40
Amsterdam, 1067 MC Nederland
+ Google Maps

Plaats een reactie