Een recept van mijn moeder, een soep uit mijn jeugd.
Ingrediënten
- 2 koolrabi’s, geschild en in blokjes
- handvol peterselie, fijn gesneden
- 1 eetlepel bloem
- 1 glaasje melk
- olijfolie
- zout
Recept
Fruit de blokjes koolrabi met wat zout in de olie.
Neem hier ruim de tijd voor, totdat de blokjes mals worden. (Later kook je de soep niet zo lang meer, dus de blokjes moeten nu beetgaar worden.)
Gooi er af en toe een beetje water bij, zodat de koolrabi niet aanbrandt.
Doe de peterselie bij de koolrabi en roer nog een keer goed door elkaar.
Wanneer de koolrabi helemaal zacht is, strooi dan een eetlepel bloem erbij en blijf goed roeren. Wanneer de bloem egaal over de blokjes is verspreid, voeg dan een glaasje melk toe en roer goed, zodat er geen klontjes ontstaan van de bloem.
Doe nu ruim water bij de koolrabi zodat de blokjes bedekt zijn met water.
Breng zachtjes aan de kook en zet daarna het vuur uit.
Jó étvágyat, eet smakelijk!