Komkommercocktail met komkommerkruid

Dit recept komt uit het boek van Anna Koster, Bloemen met smaak, aangevuld met de uitleg over hoe je zelf ijsthee maakt. Supersimpel en fris!

Ingrediënten

  • Theezakje(s) naar keuze
  • 1 komkommer
  • Bloemen van komkommerkruid
  • Optioneel: munt, gember, citroen, honing
komkommerkruid
komkommerkruid

Recept

1. Maak eerst zelf ijsthee

  • Met de cold brew methode: van 10 gram thee op 1 liter water. Doe de thee in een kan en vul hem met water. Laat de kan een nachtje in de koelkast staan: de volgende dag is hij klaar!

Óf:

  • Met de snellere shock brew methode. Zet de thee zoals je altijd doet, maar gebruik alleen de helft van het water. Voor de andere helft van het water gebruik je ijsblokjes. Als je het lastig vindt om een inschatting te maken van de hoeveelheid ijsblokjes die je nodig hebt, kun je een keukenweegschaal gebruiken: 100 gram ijsblokjes staat gelijk aan 100 ml water. Doe de ijsblokjes in een kan en schenk de warme thee eroverheen.

De cold brew methode geeft een verfijndere smaak, maar duurt iets langer dan de shock brew methode.

Voeg wat munt, citroen of gember toe aan de thee als je wilt en zoet hem met honing naar smaak.

2. Pureer een komkommer in zijn geheel en meng hem 1:1 met de ijsthee.

3. Serveer deze zomerse cocktail met ijsblokjes en garneer hem met witte en blauwe bloemetjes van het komkommerkruid.

komkommercocktail met komkommerkruid

foto’s van Anna Koster: Bloemen met Smaak

Plaats een reactie